Duiken Malediven

Duiken op de Malediven een ervaring om nooit meer te vergeten

Voor een duikvakantie staan de Malediven bovenaan het lijstje ‘topbestemmingen’. Deze schitterende koraaleilanden zijn dan ook een waar paradijs voor de duiker; de atollen zorgen voor een veilige omgeving voor talloze vissoorten in en rond de koraalriffen.

De Malediven bestaan uit ruim duizend koraaleilandMalediven schildpaden die diverse atollen vormen. De bewoonde eilanden zijn helemaal gericht op de vakantieganger. De luxe resorts omvatten vaak een compleet eiland en vanuit je comfortabele houten huisje heb je uitzicht op een schitterende azuurblauwe zee, witte stranden en wuivende palmbomen. Kies je voor een huisje aan of boven het water, dan kun je vanaf je veranda de vissen onder je door zien zwemmen!

Duiken Malediven; stromingsduiken

Wat een duikvakantie op de Malediven zo speciaal maakt is dat er vooral stromingsduiken plaatsvinden. Je springt op plaats A uit de boot en laat je door de stroming meevoeren door de adembenemend mooie onderwaterwereld. Op plaats B pikt de boot je dan weer op. En je hoeft niet bang te zijn de boot kwijt te raken, want deze volgt gewoon de richting waar jullie luchtbelletjes heen gaan.

De beste perioKoraal Maledivende om te duiken rond de Malediven is van eind december tot eind mei. Dat is de droge periode en dan is het zeewater kraakhelder. Geniet van de kleurenpracht van de koralen en de tropische vissen. Aan de westkant van de atollen verzamelt zich in deze periode wel wat plankton en dan heb je aan die kant ook de kans om manta’s of walvishaaien tegen te komen. Beide zijn ongevaarlijk maar wel heel indrukwekkend om te zien!

Tijdens de regenperiode is het zicht minder goed, maar kan je nog steeds fantastische duiktochten maken bovendien heb je nog meer kans om bovengenoemde schepsels te ontmoeten. Aan de oostkant van de eilanden bevinden zich de beste gebieden om dit te kunnen doen.

Een eerste kennismaking met het onderwaterleven van de Malediven

src=’https://www.reismalediven.nl/wp-content/uploads/2013/03/Rifhaai-Malediven-150×150.jpg’ />