Beste reistijd Malediven

De beste reistijd voor een perfecte vakantie op de Malediven

Voor velen is een vakantie op de Malediven een lang gekoesterde wens en dan wil je als je eenmaalBeste reistijd Malediven op reis gaat, je vakantie niet laten verpesten door slecht weer. Nou hoef je daar op de Malediven niet bang voor te zijn want er heerst een tropisch klimaat met weinig verschil tussen de minimum en de maximum temperaturen. Overdag is het altijd zo rond de 30 graden en in de loop van de avond en nacht koelt het dan af tot gemiddeld 25 graden. Perfecte temperaturen dus voor een heerlijke vakantie!

De luchtvochtigheid op de eilanden is echter wel hoog, de eilanden worden tenslotte omringd door water! Dat zorgt voor een wat hogere gevoelstemperatuur, maar de altijd aanwezige passaatwind zorgt voor een heerlijk verkoelend briesje.

Beste reistijdreistijd Malediven

In het droge seizoen, ofwel de Iruvai is het de ideale tijd om naar de Malediven op vakantie te gaan en duurt van december tot en met april. Ook is de Iruvai de ideale tijd om te duiken en snorkelen. Vooral december worden de Malediven druk bezocht. Het zeewater is heerlijk want het is altijd zo rond de 28 graden en kraakhelder.  Rond de oostelijk gelegen atollen kun je van april tot november walvishaaien en mantaroggen zien!
Enkele belangrijke punten voor de Malediven op een rijtje:

  • De temperatuur is het hele jaar door tussen de 28 en 34 graden, ’s-nachts rond de 25 graden
  • De temperatuur van het zeewater is zo goed als constant: tussen 27 en 30 graden, ideaal voor een strandvakantie maar  ook voor duiken, snorkelen en andere watersporten
  • Beste reistijd van december tot en met april; tijdens de droge periode op de Malediven
  • Er is wel een orkaanseizoen (juli tot december) maar op de Malediven stelt dat weinig voor. In het najaar kan het wel flink waaien en stormen.
  • Tijdens het regenseizoen vallen er buien, maar dan vooral aan het einde van de dag of ‘s-nachts.