Duikvakantie Malediven

Ga op duikvakantie naar de Malediven en geniet van een unieke ervaring onderwater

Als je vlak voor het landen aan komt vliegen,Duikvakantie Malediven zie je de Malediven al liggen; een parelketting van groene eilandjes die schitterende tropische atollen vormen. Op het eiland Hulule, waar de luchthaven is gevestigd, wordt je meestal opgewacht door iemand van het resort of hotel van je keuze. Vervolgens ga je dan per boot of watervliegtuig naar je bestemming. Alle eilanden zijn vrij klein en bieden ruimte aan hooguit 1 resort. Maar daar heb je dan ook een fantastisch klein stukje paradijs waar je tijdens je duikvakantie Malediven kunt verblijven!

Beste duiklocaties en -periodes:

De Malediven kennen twee seizoenen; het droge en het natte seizoen. Tijdens het droge seizoen (december t/m mei) wordt er het meest gedoken; er wordt  door de invloed van de noordoost moesson een droge passaatwind vanuit het Indiase subcontinent aangevoerd en het zicht onder water is in deze tijd soms tot wel  50 meter. In deze tijd zijn de duiklocaties bij het Conrad Maldives Rangali Island hotel en het Vilamendhoo Island Resort erg populair.

Aan het eind van het droge seizoen komt uDuiken malediveniteraard het natte seizoen; de noordoost moesson. Deze periode duurt van eind mei tot begin december. Er ontstaan buien, maar deze vallen meestal ’s-nachts.  Tegen het einde van het natte seizoen, vooral in november, ontstaat er een flinke wind die vaak stormachtig is. Tijdens het natte seizoen vormt zich een westelijke zeestroming en verzamelt het plankton zich aan de oostkant van de atollen waardoor er meer vis, manta’s en walvishaaien aan die kant gespot kunnen worden. Beste duikspots in deze periode zijn daarom meer aan de oostzijde van de Malediven zoals Helengeli island en Eriyadu island.
Rond de Malediven worden er vooral stromingsduiken gemaakt; de boot volgt het spoor van de luchtbellen en pikt je aan het eind van het duiken weer op. Dat betekent dat je dus niet op 1 plaats hoeft te blijven en je veel meer kan zien!