Rondreis Malediven

Ontdek alles wat de Malediven te bieden hebben

De Malediven zijn een sprookjesachtige vakantiebestemming bestaande uit talloze koraaleilanden, eilandjes en atollen met een zeer hoog bountygehalte. Reizigers gaan vooral naar dit prachtige gebied voor de rust, zon, zee en strand en natuurlijk om te duiken. Een rondreis Malediven zal dan ook voor een groot deel daar uit bestaan. Toch hebben deze eilandjes nog veel meer te bieden.

Malé

Het grootste bewoonde eilandRondreis Malediven van de Malediven is Malé en is tevens ook de hoofdstad. Het eiland beslaat zo’n 2 vierkante kilometer en is volledig volgebouwd om ruimte te bieden aan de toeristen en de ruim honderdduizend inwoners. Bezoek hier de Vrijdagsmoskee met de indrukwekkende gouden koepel, het paleis van de sultan, de Hukurmoskee uit de 17e eeuw en het Nationaal Malediven Museum waar je alles over de geschiedenis van het land te weten kunt komen.

Onderwater postkantoor

Een andere bezienswaardigheid die je tijdens je rondreis Malediven niet mag missen is het onderwater postkantoor op  Mele eiland, of Hideaway IslandHideaway Island Malediven. Het personeel van het kantoor bestaat uit duikers die met speciale watervaste inkt stempels zetten op waterdichte documenten. Het kantoor is omgeven met koraalrif, scheepswrakken en bontgekleurde vissen.
Wil je meer van die schitterende onderwaterwereld zien, dan moet je beslist een duiktocht maken naar Banana Reef. Het banaanvormige rif is wel 300 meter lang en je vindt er koralen, grotten en talloze vissen. Het rif is te bereiken vanaf het noordelijke Malé Atol.

Op het eiland Thoddoo kun je op ‘ontdekkingsreis’. Je vindt er een boeddhistische ruïne en het hoofd van een boeddhabeeld. Het gebied is helaas niet beschermd, waardoor er wel veel verloren is gegaan. Thoddoo maakt deel uit van de Alif Alif Atol.

Je hoeft je tijdens een rondreis Malediven dus niet te vervelen. Overigens worden vaak gecombineerde rondreizen geboden waarbij je zowel de Malediven aandoet als Sri Lanka.